Amazon Prime – Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt for dig som sælger?

En af de mest populære abonnementstjenester i verden hedder Amazon Prime. Amazon ejer Jeff Bezos kunne tidligere i år berette om, at der i dag er mere end 100 millioner Prime abonnenter verden over. Det er derfor en yderst vigtig faktor at have in mente, hvis man ønsker at få succes med sine Amazon listings.Amazon Prime Logo

For kort at komme ind på, hvad Amazon Prime er, så er det en abonnementstjeneste, som giver forburgeren en række fordele. Nogle af de væsentligste fordele er listet herunder:

  • Gratis 1-dags levering (flere steder i England går der blot et par timer)
  • Streaming af film og serier (kan sammenlignes med et Netflix abonnement)
  • Eksklusive tilbud og rabatter kun til Prime medlemmer.
  • Gratis bøger via Amazon Kindle
  • Gratis streaming af musik via Prime Music (alternativ til Spotify)
  • Gratis opbevaring af billeder i skyen via “Amazon Photo”-appen (alternativ til eksempelvis Dropox)

Prisen for ovenstående herligheder ser således ud:

Amazon Prime i Tyskland

Amazon Prime Tyskland Priser

Amazon Prime i England

Amazon Prime priser England

Taget i betragtning af, at Amazon sidder på 46% af e-handlen i Tyskland efter blot 3,5 år på markedet, og at 49% af al e-handel i USA foregår via Amazon, så er giver det for langt de fleste forbrugere i de respektive områder super god mening at tegne et Prime abonnementet.

Men hvorfor er alt dette vigtigt for dig, der ønsker et succesfuldt Amazon-eventyr som sælger?

Du må ikke misse Prime-fordelene som sælger!

Ønsker du at få succes som sælger på Amazon, så er det alfa omega, at du formår at være med på Prime fordelene. Med mere end 100 millioner Prime kunder verden over – og massiv tilvækst – er det en kundegruppe, som du simpelthen ikke må misse.

Prime-kunder er aktive forbrugere på Amazon’s platform. Lige så snart disse forbruger har brug for at foretage et køb online, så vil Amazon være platformen de går til. De betaler jo allerede for at få lynhurtig levering og muligheden for ekstraordinære rabatter, så hvorfor overhovedet overveje alternativer?

Derudover er Prime blevet et kvalitetsstempel, som kun få kan konkurrere med. Driver du en e-handelsforretning i Danmark, forsøger du dig måske med TrustPilot, E-mærket og andre former for tillidsvækkende kvalitetsstempler. Hos Amazon er en af de vigtigste tegn på kvalitet og troværdighed Amazon Prime.

Hvordan bliver du Amazon Prime sælger?

For at få vist det gyldne Prime badge ud for dine produkter, kræver det følgende:

  • Du skal lade Amazon håndtere dit varelager via FBA-løsningen (fulfillment by Amazon)
  • Dine historiske salgsdata skal være fremragende. Desværre findes der ikke en endegyldig liste, som giver alle svarene på, hvilke data der prioriteres, når man ønsker at blive Amazon Prime sælger. Der er dog nogle grundlæggende anbefalinger, som man bør have in mente:
    • Dit produkt skal være af høj kvalitet – dette skal afspejle sig i lave returrater og masser af gode anmeldelser.
    • PPC kampagner skaber øget synlighed for dine produkter. Dette er med til at øge omsætningshastigheden, hvilket er et positivt tegn for Amazon.
    • Kundeservicen skal være i top. Alle kundehenvendelser skal besvares til punkt og prikke.
    • Undgå at løbe tør for varer – du bør være meget opmærksom på dit varelager. Løber du tør i længere perioder, kan det have fatale konsekvenser for dine placeringer i søgeresultaterne.

Kan du tjekke alt ovenstående af listen, så er der ikke andet for end at væbne dig med tålmodighed. Det er i sidste ende Amazon, der beslutter sig for, om dine varer har gjort sig fortjent til Prime-emblemet og de dertilhørende fordele for kunderne.

Der er også en valgmulighed, som hedder Seller Fulfilled Prime, hvor du kommer udenom at skulle sælge via FBA-metoden. Det er dog kun muligt, hvis du har dit eget lager i det pågældende land, hvor du ønsker at sælge i via Amazon’s platform. Derfor vil denne metode ikke gennemgås – du kan dog læse mere om den her.  

Amazon Prime er i rivende vækst – du skal være med!

I USA er Amazon Prime allerede den største “members-only” kundeklub. I Europa vækster antallet af abonnementer eksplosivt. Så snart Amazon sparker døren ind til Danmark og resten af Skandinavien, så vil der uden tvivl være et specielt Prime-medlemskab rundt om hjørnet. Du skal derfor gå efter at få dine produkter med på Prime vognen.

En sjov historie at slutte af med, som sætter tingene i perspektiv, skal findes i USA. Her valgte Hyundai i 2017 at tilbyde prøvekørsler via Amazon Prime. I Los Angeles kunne Prime-kunder bestille en prøvekørsel af den (på daværende tidspunkt) nye Hyundai Elantra. Inden for kort tid ville en sælger møde op på kundens adresse med bilen, hvorefter prøvekørslen blev til en realitet.

Har du spørgsmål til Amazon Prime eller relaterede emner, så er du hjertens velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder eller benytte dig af kontaktformularen!  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *